Anketa: Nino Schurter mužským horským cyklistom roku - bikepoint.sk

Anketa: Nino Schurter mužským horským cyklistom roku

vložené 23. 12. 2012 o 19:10

S takmer štvrtinou všetkých hlasov čitateľskej ankety stránky cyclingnews.com sa Nino Schurter stal mužským horským cyklistom roku 2012. Švajčiarsky jazdec neustále preukazoval vynikajúce výsledky a na trati triumfoval od začiatku až do konca sezóny.

Už v septembri sa Nino vyjadril pre športové správy: „Bola to moja najlepšia sezóna vôbec.“ Schurter otvoril svoju sezónu víťazstvom na Svetovom pohári v Pietermaritzburgu v Južnej Afrike, neskôr pridal druhé miesto v Houffalize a ďalšiu výhru v českom Novom Meste. Nasledujúci pohár v La Bresse musel pre chorobu vynechať, avšak zatiaľ čo sa ostatní jazdci snažili získať posledné cenné body pre kvalifikáciu do svojich národných tímov, Nino mohol byť v kľude. Svoje miesto v švajčiarskom národnom tíme mal totiž zabezpečené už od jari.

Schurterovi sa darilo aj za oceánom. Po výhre v kanadskom Mont-Sainte-Anne nasledoval triumf vo v talianskom Val d’Isere. S konzistentnejším výkonom ako ktorýkoľvek iný jazdec prevzal Nino Schurter v celkové vedenie v pohári.

V auguste zviedol švajčiarsky cyklista boj na Olympijských hrách s Čechom Kulhavým a Marcom Fontanom, z ktorého odišiel so striebornou medailou. Aj napriek počiatočnému sklamaniu neskôr poznamenal: „Keď sa pozriem späť, som rád aj za striebornú medailu. Bol to skvelý pretek a Jaroslav bol proste ku koncu silnejší.“

Svoju formu však Schurter potvrdil už tri týždne po Olympiáde. V Rakúsku vyhral Majstrovstvá sveta a okrem výhry zlata na Olympijský hrách nemohol byť jeho výkon lepší.

Jaroslav Kulhavý zaujal ku sezóne iný prístup—namiesto výhier na svetových pohárov mu vyšlo tipovanie na výhru Olympijského zlata. V čitateľskej ankete skončil na druhom mieste.

Autor: Juraj Mička

Zdroj a foto: Cyclingnews.com

Diskusia