Bradley Wiggins ašpiruje na výhru oboch Tour - bikepoint.sk

Bradley Wiggins ašpiruje na výhru oboch Tour

vložené 18. 12. 2012 o 15:46

Bradley Wiggins z tímu Sky naznačil, že s najväčšou pravdepodobnosťou bude usilovať o víťazstvo na dvoch najobtiažnejších cyklistických pretekoch sveta—Giro d’Italia a Tour de France 2013. Po úspešnom roku, v ktorom vyhral Tour de France, olympijskú časovku a získal ocenenie Osobnosti roku od BBC Sports, využije 32-ročný Brit svoje úspechy k získaniu ešte významnejšieho triumfu.

Aktuálny výsledky a archívy ukazujú, že v celej histórii cyklistiky sa iba siedmym jazdcom podarilo ukoristiť prestížne double Tour de France–Giro d’Italia v tom istom roku. Navyše len trom z nich sa to podarilo viac ako raz. Víťazstvo v kategórii suverénne patrí Eddymu Merckxovi, ktorý obtiažne double získal dokonca hneď trikrát, a to v rokoch 1970, 1972 a 1974.

Wiggins priznal, že bude takmer nemožné vylepšiť úspešnú sezónu 2012, ale i napriek tomu sa stále zameriava na víťazstvo oboch Tour. Tento prístup môže pre Wigginsa znamenať veľkú výhodu, pretože väčšina ostatných jazdcov sa sústredí iba na jednu veľkú Tour 2013.

Najväčším rivalom britského cyklistu na Giro d’Italia bude Talian Vincenzo Nibali, zatiaľ čo na Tour de France bude musieť Wiggins čeliť Albertovi Contadorovi. Po nedeľnom ocenení britskej Osobnosti roku ale Wiggins prezradil, že je pripravený čeliť takej výzve.

„Vždycky som chcel vyhrať tú druhú Tour. Teraz som obhajujúci šampión a chcem skúsiť vyhrať aj tú prvú, Giro d’Italia, a hneď za ňou Tour de France. Ľudia hovoria, že to je nemožné, tak sa na to poďme pozrieť a uvidíme,“ povedal Bradley Wiggins pre Guardian.

Wiggins sa bez ohľadu na športové tipy pokúsi prepísať dejiny britského športu a pri jeho pokuse sa na úradujúceho šampióna budú po jeho prehlásení upierať zraky mnohých.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: BBC News

Diskusia