Čo hovorí svet na Sagana? - bikepoint.sk

Čo hovorí svet na Sagana?

vložené 04. 07. 2012 o 10:36

Peter Sagan dosiahol svoj dosiaľ najväčší úspech v kariére. Sledovali to milióny ľudí v 190 krajinách sveta. Náš Žilinčan sa stal najslávnejším Slovákom súčasnosti a svet ho obdivuje.

Čo hovoria na slovenský fenomén vo svete?

Gazzetta dello Sport (Taliansko)

22-ročný Slovák už zaznamenal svoj prvý gól na Tour. Podarilo sa mu to ako druhému najmladšiemu v pelotóne a stal sa najmladším víťazom od roku 1993 a víťazstva Armstronga vo Verdune.

Velochrono (Francúzsko)

Peter Sagan má 22 rokov a ovláda všetky televízne prijímače na svete. Slovák vyhral s prstami v nose v Seraingu. Chuck Norris porazil Spartaka. Pre Sagana sa proste medze nekladú.

Cyclingweekly (Británia)

Peter Sagan vyhral na Tour na prvý pokus. Okrem šprintu ukázal aj taktickú vyspelosť. Stále sa držal vpredu a zaútočil v pravý čas.

The Guardian (Veľká Británia)

Sledovanie Sagana na poslednom kopci pripomínalo hru mačky s myšou. Slovák znamená veľkú hrozbu pre ambície Marka Cavendisha na olympiáde. Sagan má hrôzostrašné šprinty, chladnú hlavu a obrovské, ale mladé ramená. Keď vyhral vo veku 22 rokov Armstrong etapu v roku 1993, nikto nevedel, že jeho kariéra nadobudne také slávne smerovanie. Sagan má rovnaký zabijácky inštinkt pod pokojným vonkajškom.

iDnes (Česko)

Sagan znova ukázal svoju silu, s ktorou dominoval na pretekoch v Kalifornii a vo Švajčiarsku. Bola to pohodička. Pri prejazde cieľom s rukami v bok vyzeral, že sa na víťazstvo ani príliš nenadrel.

CNN (USA)

22-ročný jazdec Liquigasu potvrdil svoju reputáciu stúpajúcej hviezdy pelotónu.

HLN (Belgicko)

Výbušný a všestranný Sagan bol v tejto sezóne výborný, ale teraz získal niečo navyše. Ukázal taktickú silu a za svoju poker hru bol odmenený.

ABC (Austrália)

Super Sagan vyhral etapu Tour pri debute. Slovák Peter Sagan potvrdil jeho status vychádzajúcej cyklistickej hviezdy.

Dirk Demol (manažér tímu RadioShack-Nissan-Trek)

Posledné dva mesiace je Sagan bezkonkurenčný, hlavne v takýchto dojazdoch. Sagan je prosto super silný.

Sean Yates (manažér tímu Sky)

Je to fenomén. Od tej doby ako sa objavil na Tour Down Under 2010, keď sa hneď pokúšal o únik. Kto je to, pýtali sa vtedy všetci. Potom vyhral na Paríž-Nice a odvtedy vyhráva. Jeho limity sme zatiaľ neobjavili.

 

ZDROJ:http://cycling-info.sk

Diskusia