Equator - karbónové cestné kolesá za rozumnú cenu - bikepoint.sk

Equator - karbónové cestné kolesá za rozumnú cenu

vložené 19. 10. 2017 o 13:05

Rozmýšľate nad vianočným darčekom pre seba či niektorého člena svojej rodiny? Alebo si chcete, len tak, urobiť radosť a kúpiť si niečo pekné na bicykel?

A čo tak nové karbónové cestné kolesá za rozumnú cenu!

Česká spoločnosť Equinox, založená v roku 1998, ponúka za rozumné peniaze zapletené kolesá Equator s karbónovým ráfikom, z japonského karbónu Toray.

Aby Equinox stlačil cenu kolies Equator čo najnižšie, od cca 500 €, použil o niečo lacnejšiu povrchovú úpravu (matná čierna) a lacnejšie ale kvalitné ľahké náboje s priemyselnými zapuzdrenými ložiskami (Power Way). Cenu znižuje aj priame predávania, objednané a zaplatené kolesá idú z výroby priamo ku zákazníkovi.

Pred rokom som sa rozhodol si urobiť radosť novými kolesami aj ja. Nie, že by som ich životne potreboval, len sa mi karbónové kolesa páčia a dávnejšie som ich pozeral, ale vždy ma odradila od ich kúpi cena. Preto keď som na nete objavil ponuku Equator kolies, tak som neváhal.

Pár dní pred vlaňajšími Vianocami mi došli domov objednané plášťové kolesá Equator s výškou ráfiku 38 mm a radosť som mal veľkú Smile.

Tento článok nie je platená inzercia a nejdem tu tvrdiť, že kolesá Equator sú ľahšie, o xy percent tuhšie a aerodynamickejšie ako pôvodné Mavici Ksyria, ktoré som mal na svojom cesťáku. Som obyčajný cyklista, ktorý sa ide previesť keď má čas, chuť a je pekné počasie Smile. Počas cca 4000 kilometrov, ktoré som na týchto kolesách najazdil, som nerieši vôbec žiadny problém či poruchu. Napriek tomu, že sa určite nevyhýbam každému kamienku či záplate na ceste, som kolesá ani raz necentroval. Priložené brzdové gumičky zastavia karbónové kolesá a bicykel rovnako spoľahlivo ako som zastavil na hliníkových kolesách. Jedine za dažďa treba začať brzdiť o trochu skôr, ale rovnako sa správali za dažďa aj hliníkové Mavici.

Pred objednaním som mal pár otázok na predajcu a vždy do dňa mi odpísali a odpovedali na otázku. Dokonca mi po mailovej otázke volal osobne riaditeľ Equinox Europe, pán Milan Šimek. Otázku po telefóne môžete pánovi Šimekovi položiť aj vy, stačí mu zavolať, na číslo uvedené na stránke Smile.

 

Ponuka najbližšej objednávky, ktorá bude spustená 6.11.2017.

 

Môj bicykel Canyon Ultimate na kolesách karbónových Equator.

 

Všetky potrebné informácie nájdete na equator.cz

 

Za mňa absolútna spokojnosť.

Majtán Milan

Diskusia