Írsky žurnalista Kimmage nepresvedčený Wigginsom a tímom Sky - bikepoint.sk

Írsky žurnalista Kimmage nepresvedčený Wigginsom a tímom Sky

vložené 03. 01. 2013 o 17:03

Írsky novinár Paul Kimmage vyjadril svoje pochybnosti ohľadom Bradleyho Wigginsa a dominancie jeho tímu Sky na minuloročnej Tour de France. „Nepoznám nikoho, kto by mohol povedať, že výhra Sky bola úplne presvedčivá,“ povedal pre nemecké noviny Frankfurter Allgemeine. Vzápätí sa vyjadril, že vo Wigginsovi a jeho tíme vidí príliš mnoho podobností s práve o tituly zbaveným Lancom Armstrongom.

Na Paula Kimmaga počas leta mnohokrát smerovala otázka, či si myslí, že na Tour sa dopuje. „Neviem,“ povedal pre správy o cyklistike. „Ak porovnáte oba prípady—výhru Armstronga a Wigginsa—tak sa tam nachádzajú podobnosti, ktoré sú alarmujúce.“ Žurnalista poukázal najmä na prítomnosť Dr. Geerta Leindersa, ktorý v tíme Sky pôsobil počas rokov 2011 a 2012. Leinders bol predtým doktorom Rabobanku v období, kedy sa v tíme údajne dopovalo.

Dominancia Wigginsovho tímu len pridávala Kimmagovi na obavách. „Pozrite sa na to, aké dominantné boli ich tímy—Postal pre Armstronga, a Sky pre Wigginsa. Oba mali štyri až päť kľúčových jazdcov, ktorý počas celej Tour podávali dobrý výkon bez jedného slabšieho dňa. Myslíte si, že to dáva zmysel?“ pokračoval novinár.

Kimmage takisto poukázal na dohru po Tour de France, kedy Sky prepustil tímového doktora a spolu s ním aj troch ďalších. Medzi tými čo odišli bol aj jeden z najlepších jazdcov Michael Rogers.

Novinárove domnienky a tipovanie ešte nič neznamenajú, avšak majú aspoň za následok, že sa na doping vo WorldTour tímoch sústredí väčšia pozornosť.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: teamsky.com

Diskusia