Jazdci sa vyjadrili o náročnosti Vuelty 2013 - bikepoint.sk

Jazdci sa vyjadrili o náročnosti Vuelty 2013

vložené 14. 01. 2013 o 14:53

S rekordným počtom vrcholových cieľov etáp na Vuelte 2013, trojica najlepších jazdcov minulého ročníka sa jednoznačne zhodla na tom, že profil trate v tomto roku je najťažší, aký kedy videli.

„Trať je veľmi podobná tej v minulom roku, avšak nachádza sa tam ešte viacej stúpaní. Bude to veľmi náročné od začiatku až po koniec,“ vyjadril sa jazdec Katushe Joaquim Rodriguez pre športové správy. „Bude to snáď najťažší ročník vôbec.“

„Už aj úvodná tímová časovka je dostatočne dlhá na to (27 km), aby sa v nej začali prejavovať rozdiely. A potom s veľkým stúpaním v druhej etape okamžite uvidíme, komu sa darí a komu nie. Galícia je veľmi ťažký región na závodenie, ak nie ste v dobrej forme,“ pokračoval Rodriguez.

S náročnými etapami v priebehu celých pretekov nebude možné, aby jazdci poľavili na svojom tempe na žiadnej z nich. Udržať si aktuálne výsledky z minulého roka sa bude hádam najviac snažiť minuloročný víťaz Alberto Contador. Ten podobne ako Rodriguez vyjadril svoje obavy ohľadom úvodnej časovky. Tá totiž obsahuje stúpanie a je nechránená pred vetrom.

„Vezmite si napríklad horské stúpanie v druhej etape—budete mať ešte stále unavené nohy z predošlej časovky. Bude to veľmi náročný a napínavý pretek,“ vysvetľoval Contador.

Minuloročný druhý jazdec Alejandro Valverde ohodnotil Galíciu ako terén, ktorý nemá takmer žiadnu rovinu. Navyše si je uvedomuje, že v takom náročnom prostredí bude veľmi jednoduché stratiť veľa času, a preto by sa o víťazovi mohlo rozhodnúť ešte ďaleko pred poslednou etapou.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: www.as.com

Diskusia