Julien Absalon predĺži svoju sezónu o ďalší šampionát - bikepoint.sk

Julien Absalon predĺži svoju sezónu o ďalší šampionát

vložené 20. 08. 2012 o 17:15

Po neuspokojujúcom závode na Olympijských hrách v Londýne sa Julien Absalon rozhodol predĺžiť svoju poslednú sezónu v tíme Orbea o UCI Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike v rakúskom Saalfeldene.

Veľké sklamanie zažil francúzsky cyklista vo finále olympijských pretekov v horskej cyklistike, keď mu defekt zabránil obhájiť zlato z roku 2004 a 2008. I napriek dominancii švajčiarskeho cyklistu Schurtera mal Absalon jasný cieľ, avšak vyfučané koleso spôsobilo, že jeho aktuálne výsledky stačili na iba umiestnenie na opačnom konci tabuľky.

V posledný rokoch si Francúz zvykol vynechávať niektoré preteky, aby sa mohol sústrediť na iné. Napríklad, tento tok vynechal Severoamerický pohár, aby mohol zlepšiť svoju kondíciu na Olympijský hrách. Výsledky sa však nestretli s očakávaniami. Po stretnutí s osobným trénerom Gérardom Brocksom sa Absalon rozhodol nastúpiť na svetový pohár.

„Prijal túto výzvu. Po olympijskom závode som mu povedal, že to stálo za obetovanie v posledných mesiacoch. Navyše, táto zima bude dlhá, preto nesmie odkladať prácu na nových projektoch,“ povedal tréner Brocks.

Absalon nastúpi na Majstrovstvá už v polovici septembra. Po skončení pretekov bude mať spolu so všetkými jazdcami neobvykle dlhú pauzu, pretože nasledujúce preteky v novej sezóne odštartujú až o mesiac neskôr – v máji. V porovnaní so súčasnou sezónou, začiatok budúcej sa posunie o 2 mesiace, keďže tohtoročná začala už v marci.

Športové tipy na umiestnenie jazdcov na majstrovstvách sveta budú pravdepodobne najviac smerovať na lídra tabuľky Švajčiara Nina Schurtera. Absalon so stratou takmer 500 bodov si môže maximálne udržať svoju aktuálnu tretiu priečku.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: http://www.orbea.com

Diskusia