Majstrvstvá sveta v MTB ovládli Švajčiari - bikepoint.sk

Majstrvstvá sveta v MTB ovládli Švajčiari

vložené 10. 09. 2012 o 08:27

V Londýne zdrvený Nino SCHURTER si aspoň trochu spravil chuť titulom majstra sveta.

Prvú päťku okupovali hneď štyria ŠvajčiariPo štyroch rokoch znovu obsadili kompletný stupeň víťazov: 1. Nino SCHURTER, 2. Lukas Flückiger, 3. Mathias Flückiger. Nadvládu bikerov zo zeme helvétskeho kríža v prvej päťke narušil len štvrtý Julien Absalon, piaty bol ďalší Švajčiar Fabian Giger. Prvý krát v histórii sa tiež na stupňoch víťazov v elitnej kategórii objavili súrodenci.

Schurterov hlad po titule bol po olympijskom sklamaní poznať od prvých metrov pretekov na osem okruhov. Na čele sa až do šiesteho okruhu striedal s Fabianom Gigerom a Talianom Marcom Aureliom Fontanom, ktorému sa potom vzdialil. SCHURTER získal už svoj druhý svetový titul, ten prvý si vyšiel v dramatickom finiši v roku 2009 v Canberre, kde o prsia kórejskej ženy porazil Juliena Absalona. "Keby som si ale mohol vybrať, rovnako by som radšej mal olympijské zlato a tu bol druhý," zveril sa Nino SCHURTER novinárom, ktorý Jaroslavovi Kulhavému porážku v Londýne stále nemôže odpustiť.

Sen Českých fanúšikov po ďalšom triumfe Jaroslava Kulhavého sa začal rozplývať tiež veľmi skoro. Na Českom šampiónovi bolo poznať, že na medailu tentoraz nedosiahne a dúhový dres odovzdá ..."Už pred štartom som vedel, že to nebude ono, bez kvalitnej prípravy to skrátka nejde a tie dva týždne mi tam veľmi chýbali," okomentoval tesne po závode svoj výkon olympijský víťaz Jaroslav Kulhavý. "V prvom kole to bolo ešte dobré, ale potom sa prejavila tá pauza. Chytil ​​ma aj chrbát, ktorý som posledných päť dní cítil a pri závode sa mi to ešte zhoršilo, išiel som cez bolesť. Musel som aj zastaviť a štelovat si sedlo na tom novom biku, ešte nie je 100% vyladený. ​​"

 

Výsledky:

1. Nino Schurter (SUI)

2. Lukas Flückiger (SUI)

3. Mathias Flückiger (SUI)

4. Julien Absalon (FRA)

5. Fabian Giger (SUI)

6. Marco Aurelio Fontana (ITA)

7. Manuel Fumic (GER)

8. Burry Stander (RSA)

9. Stéphane Tempier (FRA)

10. Sergio Mantecon Gutierrez

13. Jaroslav Kulhavý (CZE) +4:01

 

Zdroj:mtbs.cz

Diskusia