ME v Zimnom triatlone - bikepoint.sk

ME v Zimnom triatlone

vložené 09. 03. 2012 o 08:19

V dňoch 3-4.marca sa v Talianskom Carcofore uskutočnili majstrovstvá Európy v zimnom triatlone. Počasie bolo mimoriadne nepriaznivé pre zimný triatlon. Napriek tomu že šampionát bol v nadmorskej výške 1700m, teplomer ukazoval 13 stupňov a sneh na slnku sa topil priamo pred očami. No organizátorom sa napriek nepriazni počasia podarilo preteky uskutočniť a hlavne na bažkárskej trati udržať dostatok snehu.

Zo slovenskej reprezentácie si najúspešnejšie počínala juniorka Tatiana Vančová, ktorá svoj premiérový štart na medzinárodných pretekoch hneď premenila v medailový úspech. Získala striebornú medailu.

Naším mužom sa nedarilo podla predstáv. Palo Gábor skončil na 17.mieste a Tomáš Jurkovič preteky nedokončil. "Od začiatku behu som sa trápil, ako keby som bežal so zatiahnutou ručnou brzdou. Na biku to nebolo lepšie a po prvom kole na bežkách som pochopil, že dnes to nemá význam a aj na radu reprezentačného trénera som odstúpil z preteku. Myslím, že dôvodom neúspechu bolo viacero faktorov ktoré sa spolu sčítali, no jedným z nich bolo aj náročné cestovanie autom v noci. Musím si z toho zobrať ponaučenie a čo najlepšie sa pripraviť na Majstrovstvá sveta o tri týždne." skonštatoval Tomáš.

Autor: Tomáš Jurkovič

Diskusia