Miláno - San Remo 2020 - bikepoint.sk

Miláno - San Remo 2020

vložené 08. 08. 2020 o 22:43

Dnes sa konal v Taliansku prvý monument v sezóne, marcová WorldTour klasika Miláno - San Remo.

Sto jedenásty ročník bol ale iný. Iný termín konania, iná trať a menej pretekárov v jednom tíme. A to všetko pre známe dôvody.

Na štarte v Miláne stálo 27 cyklistických tímov so šesticou pretekárov edzi aj s PETROM SAGANOM (BORA - hansgrohe), na ktorých čakala trať dlhá 305 kilometrov s väčším prevýšením ako obyčajne. Z pôvodnej trati zostalo iba záverečných 40 kilometrov. Najznámejšie kopce Cipressa a Poggio zostali.

Hneď po štarte sa do čela najdlhších pretekov v roku dostala sedem členná skupina. Posledného uprchlíka dostihol pelotón 35 kilometrov pred cieľom.

Favoriti sa do čela dostali v poslednom stúpaní dňa na Poggio. Do čela sa v zjazde dostal Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), ktorý riešil na Cipresse defekt, ku ktorému sa dotiahol Wout Van Aert (Team Jumbo - Visma).

V špurte dvojice v San Reme bol rýchlejší Wout Van Aert. Belgický cyklista, po víťazstve na Strade Bianche pred týždňom, získal svoj prvý monument. Druhý bol Francúz Julian Alaphilippe. O tretie miesto bojoval v špurte PETER SAGAN ale rýchlejší bol Austrálčan Michael Matthews (Team Sunweb). Slovenský cyklista obsadil 4. miesto.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia