MS v cestnej cyklistike 2018 - tímové časovky - bikepoint.sk

MS v cestnej cyklistike 2018 - tímové časovky

vložené 23. 09. 2018 o 21:22

V rakúskom Innsbrucku sa dnes začali majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike 2018.

Slovensko zastupovalo rekordných 30 pretekárov. Prvý krát v histórii máme na svetovom šampionáte zastúpenie vo všetkých dvanástich pretekoch.

Úvodný deň sa konali tímové časovky žien a mužov.

Ženy čakala trať dlhá 54,5 km z Ötztalu do Innsbrucku. Na štarte stálo dvanásť šesťčlenných tímov. V talianskom tíme BePink bola naša Tereza Medveďová, ktorá skončila s tímom na 9. mieste. Majsterkami sveta v tímovej časovke sa stal nemecký tím Canyon-SRAM. Druhý holandský tím Boels-Dolmans bol pomalší o 22 sekúnd. Tretím tímom v cieli bol vlaňajší obhájca prvenstva Sunweb so stratou 29. sekúnd.

 

Na mužov čakalo z Ötztalu do Innsbrucku 62,8 km. Na štarte, pri poslednej účasti tímovej časovky na majstrovstvách sveta, bol premiérovo aj slovenský tím Dukla Banská Bystrica. Najrýchlejším tímom sa stal belgický tím Quick-Step Floors s časom 1:07:26 hod. Quick-Step Floors získal rekordný štvrtý titul v tímovej časovke. Vlaňajší obhajca prvenstva, tím Sunweb skončil druhý so stratou 19. sekúnd. Tretí najlepší čas, so stratou na víťaza 20. sekúnd, mal tím BMC Racing Team.

Tím Dukla Banská Bystrica v zložení Patrik Tybor, Marek Čanecký, Martin Mahďar, Ján Andrej Cully, Juraj Bellan a Samuel Oros obsadil 21. miesto so stratou 8:10 min. Mužských tímom bolo na štarte 22.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia