Okolo Slovenska 2018 - bikepoint.sk

Okolo Slovenska 2018

vložené 12. 08. 2018 o 09:57

Preteky Okolo Slovenska sa tento rok uskutočnia od 12. do 16. septembra 2018.

Na 62. ročník pretekov kategórie UCI 2.1 prídu aj dva WorldTour tímy BORA - hansgrohe a Quick - Step Floors Cycling. Organizátori rozdelia na odmenách rekordných 34 875 eur.

Okrem už dvoch spomínaných WT tímov sa na pretekoch Okolo Slovenska predstaví 5 Prokontinentálnych tímov - Bardiani CSF (Taliansko), CCC Sprandi Polkowice (Poľsko), Cofidis, Solutions Crédits (Francúzsko), Gazprom - RusVelo (Rusko), Roompot - Nederlandse Loterij (Holandsko) a jedenásť kontinentálnych tímov - Adria Mobil (Chorvátsko), Dukla Banská Bystrica (Slovensko), Elkov Author (Česká republika), Meridiana Kamen Team (Chorvátsko), One Pro Cycling (Veľká Británia), Pannon Cycling Team (Maďarsko), Riwal Ceramicspeed Cycling Team (Dánsko), Synergy Baku Cycling Project (Azerbajdžan), Team Hurom (Poľsko), UNO-X Norwegian Development (Nórsko), WSA Pushbikers (Rakúsko). Na 62. ročníku pretekov bude aj belgická reprezentácia U-23 a Slovenská reprezentácia.

S číslom 1 príde vlaňajšie prvenstvo obhajovať Slovinec Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice). Cyklistické tímy prídu na Slovensko v sedemčlenných zostavách, spolu tak bude na štarte 140 cyklistov.

 

Etapy Okolo Slovenska 2018 -

12.09.2018 - Prológ - Poprad - Poprad. 62. ročník našich pretekov odštartuje podvečerným prológom v Poprade. Bude mať 1,9 kilometra v okolí centra mesta. Z námestia sv. Egídia sa pretekári vydajú na Murgašskú i Levočskú ulicu a cieľ bude znova na námestí. Štart prvého pretekára je o 17:00.

13.09.2018 - 1. etapa - Poprad - Štrbské Pleso. Prvá etapa povedie z Popradu na Štrbské Pleso a bude merať 164,4 km. Cyklistov čaká veľmi náročný terén vo Vysokých Tatrách so siedmimi horskými prémiami. Bude to vhodný test pred MS v Innsbrucku. Štart etapy je o 12:30. Počas prvej etapy čakajú na cyklistov 3 rýchlostné prémie - Spišská Belá, Tatranská Lomnica, Štrba a 7 horských prémií - Horný Smokovec, Magurské sedlo, Hanušovské sedlo, Osturňanské sedlo, Vyšné Hágy, 2x Štrbské Pleso.

14.09.2018 - 2. etapa - Ružomberok - Dubnica nad Váhom. Druhá etapa z Ružomberka do Dubnice nad Váhom je opäť náročná a aj najdlhšia. Počas 192 kilometrov cyklisti prekonajú sedem vrchárskych prémií a očakáva sa atraktívny finiš na tartanovej dráhe dubnického štadióna. Etapa začína o 13:00. Počas druhej etapy čakajú na cyklistov 3 rýchlostné prémie - Čičmany, Nová Dubnica, Dubnica nad Váhom a 7 horských prémií Donovaly, Šturec, Čremošné, Vyšehradné, Fačkovské sedlo, Čičmany, Homôlka.

15.09.2018 - 3. etapa - Dubnica nad Váhom - Nitra. Etapa číslo tri z Dubnice nad Váhom má zvlnený charakter s okruhom okolo štartového mesta a potom sa cez Ponitrie pelotón presunie do cieľovej Nitry. Po 180 kilometroch očakávame šprintérsky finiš. Etapa začína o 13:00. V tretej etape čakajú na cyklistov 3 rýchlostné prémie - Klobušice, Dubnica nad Váhom, Zlaté Moravce a tri horské prémie - Vršatecké Podhradie, Homôlka, Skýcov.

16.09.2018 - 4. etapa - Nitra - Galanta. Záverečná štvrtá etapa bude mať rovinatý charakter bez vrchárskych skúšok. Povedie z Nitry do Galanty cez región Dolného Považia s dvoma rýchlostnými prémiami v Šali. Posledný deň má 157,2 km. Posledná etapa začína o 9:30. Na trati budú tri rýchlostné prémie - Galanta, 2x Šaľa.

 

Všetky potrebné informácie o pretekoch Okolo Slovenska nájdete na okoloslovenska.com

 

 

 

Zdroj: okoloslovenska.com

Autor: Milan Majtán

Diskusia