Orica GreenEdge ide po víťazstve na Austrálskom národnom šampionáte v cestnej cyklistike - bikepoint.sk

Orica GreenEdge ide po víťazstve na Austrálskom národnom šampionáte v cestnej cyklistike

vložené 28. 12. 2012 o 19:04

Znovu v plnej sile a s preplnenou súpiskou nastúpi domáci tím Orica GreenEdge do Austrálskeho národného šampionátu v cestnej cyklistike začiatkom januára v Ballarate pri Melbourne. Tím bude obhajovať minuloročný titul v mužskej kategórii získaný Simonom Gerransom a takisto triumf v individuálnej časovke. Ten sa podarilo vyhrať Lukovi Durbridgeovi. Novinkou tohtoročného preteku bude okrem spomínaných kategórii aj kritérium.

Šampionát začne časovkou na novej uzavretej trati. Súťažiaci jazdci spravia najprv jedno kolo okolo jazera Wendouree a potom sa smerujúc popod víťazný oblúk a pozdĺž ulice Cti vrátia späť na začiatok trate.

Minuloročný víťaz austrálskej časovky Luke Durbridge si na svoje konto pripísal aj úspechy na Tour du Poitou-Charentes a Circuit de la Sarthe (vrámci UCI Europe Tour) a víťazstvo v individuálnej časovke na Critérium du Dauphiné (UCI WorldTour). Durbridge bol takisto súčasťou družstva, ktorému sa podarilo získať bronz na mužskej časovke Majstrovstiev sveta v Holandsku.

Pre správy o cyklistike Durbridge povedal: „Samozrejme, obhájenie titulu na národnej časovke je jedným z mojich cieľov a bolo by fantastické ho vyhrať znovu. Ale takisto budem podporovať tím v cestnom preteku a možno aj využívať svoje vlastné šance.“

Durbridgeov spolujazdec si minulý rok na starej časovkovej trati prišiel ku zraneniam po tom, ako spadol po predbehnutí nákladným vozidlom. V novej sezóne preto organizátori sprísnili bezpečnostné opatrenia, čím uľahčia fanúšikom tipovanie na víťaza, pretože z hry vypadne premávka.

Durbridge reagoval: „Uzavretie trate dodá jazdcom pokoj na duši, že sú pri preháňaní sa ulicami rýchlosťou 60 km za hodinu v bezpečí.“

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Diskusia