Report: Davorin XCM Slovak Paradise – Hrabušice - bikepoint.sk

Report: Davorin XCM Slovak Paradise – Hrabušice

vložené 11. 09. 2012 o 10:35

Cestou necestou.....

Túto sobotu sa konal v poradí už deviaty ročník XC maratónu v Slovenskom Raji. Ja osobne som tu štartoval už štvrtý rok. Tento rok sme sa s kamarátom dohodli, že pôjdeme na bikoch. Došli sme vo štvrtok, tak sme si na regeneráciu v piatok dali túru na Kláštorisko na pešo. Keďže sme mali ubytovanie v kempe, tak prezentáciu sme si odbili ešte v piatok.

Ráno sme si dali raňajky a vydali sme sa na štart. Trate tu boli dve. Vlastne jedna, len sa šli dve kolá. Bola tu aj trať E.T. (extra terestrial) a aj trať pre rodičov s deťmi. Tie však boli nesúťažné.

Štartovali sme 10:20. Hneď po štarte sa ide do stúpania na Kláštorisko a odtiaľ sa pokračuje kúsok takým skalnatým úsekom až k prvému zjazdu. Ten je celý asfaltový, čo sa mi moc nepáči. Tento úsek by mohli zmeniť, ale chápem že to asi nie je jednoduché, vzhľadom na to,  kde sa pretek koná. Na konci asfaltky sme odbočili na krátky singláč. Ten nás doviedol až na lúku, kde bola prvá občerstvovačka. Pokračovali sme  cez Veľkú Bielu vodu po rebríkoch a lavičkách ponad rieku. Tento úsek sa mi tu páčil najviac. Samozrejme, že tu sa musí bike niesť. Odtiaľ sme sa opäť kúskom po asfaltke a krátkym stúpaním a zjazdom po lúke dostali do Betlianovskej doliny. Tu sa začalo opäť stúpať. Teraz pre zmenu po prašnej lesnej ceste. Pamätám si, že pred dvoma rokmi sa tu nedalo ani poriadne šliapať, pretože  to tu bolo kompletne mokré. Na vrchole tohto stúpania bol krásny výhľad na Vysoké Tatry. Nasledoval zjazd cez les. Tento rok konečne dali druhú občerstvovačku až na koniec tohto zjazdu. Potom sme šli ešte kúsok do kopca a pokračoval najkrajší zjazd cez potok. Tento rok sa mi až tak nepáčil, lebo som tu dostal defekt, keď som sa snažil vyhnúť dvom bláznom, čo tu tiež lepili. Nechápem, všetci si to tu valia 50 a oni sa postavia do stredu cesty a opravujú bike. Tento rok si organizátori pripravili aj perličku v podobe brodu. Tu čakali paparazzi, kto sa vykúpe. Pekné osvieženie pred koncom. Však ešte sme sa zapotili v poslednom  stúpaní. To síce nebolo dlhé, ale dosť prudké. Potom už len asfaltkou až do cieľa. Aj s výsledkom som bol spokojný.  Nebyť toho defektu, mohol som byť v prvej 50.

Celkovo pretek hodnotím na výbornú. Trať je rýchla a nie veľmi náročná. Občerstvovačky dostačujúce a čo sa značenia týka, nebol problém. Jediné, čo by sa dalo organizátorom vytknúť boli regulovčíci. Niekoľko ľudí  poslali totižto úplne na inú trať. Medzi nimi aj Barényiho. Spôsobené to bolo tým, že ľuďom z dlhej trate dali oranžové čísla a ísť mali po zelených šípkach, a ľuďom na Baby trati dali biele čísla a ísť mali po oranžových značkách. To sa človek ľahko pomýli ;O(

Najlepší čas z trate ELITE dosiahol Patrik Kuril s časom 03:54:00 zo žien to bola Andrea Juhásová s časom 05:06:19, na trati PROFI Radovan Bíroš s časom 01:52:43 a zo žien to bola Anna Mikelová s časom 02:52:22.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu: http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2012/mtbcup/podlesok/

O rok sa tu, dúfam, uvidíme opäť.

Autor: Erik Kubík

Diskusia