Rozlúčková akcia Toma Boonena - bikepoint.sk

Rozlúčková akcia Toma Boonena

vložené 02. 05. 2017 o 11:04

Dvadsaťtisíc fanúšikov a svetové proficyklistické hviezdy spolu s PETROM SAGANOM sa prišli v sobotu rozlúčiť do Belgicka s legendou Tomom Boonenom, ktorý zavesil vo svojich 36. rokoch pretekársky bicykel na klinec. Rozlúčková cyklistická akcia "Tom Says Thanks!" sa konala v Tommekeho rodisku v meste Mol.

Poslednými ostrými pretekmi, ktorých sa obľúbený cyklista v pelotóne aj medzi fanúšikmi zúčastnil, bolo jeho milované Peklo Severu, preteky Paríž - Roubaix v tomto roku.

Tom Boonen, pretekal ako profesionál len vo dvoch tímoch. Vo svojej prvej sezóne v roku 2002 obliekal dres tímu US Postal Service. V roku 2003 prestúpil do tímu Quick - Step, v ktorom pôsobil až doteraz. Spolu 15 sezón.

Belgický cyklista vyhral okrem iných pretekov 4x Paríž - Roubaix, 3x Okolo Flámska, 3x Gent – Wevelgem, 5x E3 Harelbeke, 4x Okolo Kataru, 6 etáp na Tour de France, 2 etapy na Vuelta a Espaňa a v roku 2005 sa obliekol do dúhového dresu majstra sveta v cestnej cyklistike.

Samozrejmým víťazom svojej rozlúčkovej akcie "Tom Says Thanks!" sa stala lúčiaca legenda Tom Boonen pred PETROM SAGANOM a Marcelom Kittelom.

Boonen sa chce odteraz viac venovať rodine a ako divák si užívať cyklistické preteky.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia