Strade Bianche 2020 - bikepoint.sk

Strade Bianche 2020

vložené 01. 08. 2020 o 23:08

Vysoké teploty a veľa pachu na štrkových cestách trápili cyklistov na prvých WorldTour pretekoch po pauze zapríčinenej koronavírusom.

V Taliansku sa dnes konal 14. ročník klasiky Strade Bianche. Na cyklistov, aj so slovenským cyklistom PETROM SAGANOM (BORA - hansgrohe), čakalo 184 kilometrov so štartom aj cieľom v Siene. Počas dňa musel pelotón zvládnuť aj 11 sektorov prašných štrkových ciest, ktoré mali spolu 63 kilometrov.

Na štarte pretekov, ktoré sa obvykle konajú v marci, bolo 37 stupňov. Po štarte sa do čela dostala šestica pretekárov, ale pelotón si odstup strážil a nedovolil sa uprchlíkom moc vzdialiť. Pelotón sa aj vďaka hromadnému pádu a technickým problémom viacerých cyklistov postupne delil, vytvárali sa menšie skupinky, až na čele necelých 30 km pred cieľom, zostali len šiesti favoriti na víťazstvo a po viacerých nástupoch len štyria. Slovák PETER SAGAN sa vo vedúcej skupine nenachádzal.

V prudkom kopci, necelých dvanásť kilometrov pred cieľom, nastúpil Belgičan Wout Van Aert (Team Jumbo - Visma) a do cieľa na Piazza del Campo v Siene prišiel dvadsaťpäť ročný belgický cyklista, trojnásobný majster sveta v cyklokrose, s pohodlným náskokom 30. sekúnd na druhého Taliana Davideho Formola (UAE Team Emirates). Tretí Nemec Maximilian Schachmann (BORA - hansgrohe) zaostal za víťazom 32 sekúnd.

PETER SAGAN do cieľa nedošiel. Z pretekov odstúpil.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia