Tinkoff-Saxo podpisal Petra Sagana! - bikepoint.sk

Tinkoff-Saxo podpisal Petra Sagana!

vložené 11. 08. 2014 o 19:12

Koniec špekuláciám. Dnes na svojej oficiálnej stránke Tinkoff - Saxo oznámil podpísanie zmluvy s Petrom Saganom. Dvadsaťštyri ročný slovenský cyklista podpísal s tímom Tinkoff - Saxo trojročnú zmluvu, platnú od 1. januára 2015.

Oficiálne oznámenia Bjarne Riisa a Olega Tinkova zverejnená na facebooku Petra Sagana -

Tinkoff-Saxo s potešením oficiálne oznamuje, že Peter Sagan sa stane súčasťou timu v roku 2015. Slovenská hviezda a Tinkoff-Saxo podpísali 3-ročný kontrakt so spoločným cieľom ďalej posilniť tím a povýšiť kariéru trojnásobného víťaza zeleného dresu ešte na vyššiu úroveň.Bjarne Riis povedal, že Sagan mal veľa záujemcov, no tímový manažér si bol istý, že Tinkoff-Saxo a Peter Sagan bola tá najlepšia voľba, s úsilím o skvelé víťazstvá v nadchádzajúcich rokoch.

,,Sme šťastní a hrdí predstaviť a privítať Petra Sagana v tíme na dlhodobú spoluprácu vo forme 3-ročnej zmluvy od roku 2015. Peter Sagan je bezpochyby jedným z najväčšich talentov cyklistiky a jedným z najväčších mien už teraz. Má mentalitu víťaza, je viditeľný a aktívny v záveroch a nepochybne má cit na to, aby vybojoval víťazstvo," hovori Bjarne Riis.

V kombinácii šprintér a špecialista na klasiky, Peter Sagan aj napriek svojmu mladému veku zvíťazil v rôznych pretekoch, vrátane bodovacej súťaže trikrát za sebou na Tour de France, má sedem GrandTour etapových víťazstiev a viacero na jednodňových pretekov. No Bjarne Riis vidí v 24-ročnom slovenskom majstrovi ďalší potenciál a priestor na zlepšenie. Riis verí, že Tinkoof-Saxo môže Sagana vypracovať ešte na vyššiu úroveň.

,,Bude to vzrušujúce pracovať s Petrom, no tiež pre mňa osobne. Má obrovský talent, a už teraz je veľmi silný, ale verím, že má ešte väčší potenciál, než to, čo sme videli doteraz. Stále sa ma veľa toho čo učiť o taktickom aspekte cyklistiky, aby úplne optimalizoval svoju silu, ale verím, že sme to schopní spolu vylepšiť. V budúcom roku budeme mať veľmi silný tím, ktorý ho podporí a bude usilovať o veľké víťazstvá," dodáva Bjarne Riis.

Nová posila taktiež potešila majiteľa timu Olega Tinkova, ktorý bol jednou z hlavných hnacích síl dotiahnuť Petra Sagana do tímu Tinkoff-Saxo. ,,Peter Sagan je skvelý jazdec a je mi cťou ho mať v našom tíme. Verím, že Tinkoff-Saxo je tým najlepšim tímom pre Petra a ja som si absolútne istý, že s nami vyhrá veľa pretekov. Som nadšený," dodal Oleg Tinkov, v rámci uvítania slovenského majstra.

 

 

Zdroj: Facebook Peter Sagan

Foto: bikepoint.sk

Diskusia