Tomáš Višňovský prestupuje do TOP Európskeho teamu + rozhovor. - bikepoint.sk

Tomáš Višňovský prestupuje do TOP Európskeho teamu + rozhovor.

vložené 12. 10. 2022 o 20:19

Tak konečne trochu inak s Tomášom Višňovským rodeným Žilinčanom o tejto sezóne 2022 o jeho plánoch, o tom čo ho čaká.

Tomáš vítam ťa doma v Žiline a opýtam sa ťa na úvod aká bola táto sezóna.

Tomáš:

Tak pozdravujem všetkých. V podstate sezóna kto ma troška sleduje tak vie, že zo začiatku sezóny boli troška problémy, mal som covid následne postcovid. Rozbiehal som sa na Kanárskych ostrovoch na sústredení, pokračovali sme v Španielsku na pretekoch. Tam samozrejme že to nebolo optimálne pretože to ešte tá choroba doznievala. Následne na Majstrovstvách Slovenska už sa mi podarilo obhájiť titul, takže do ďalšieho roku opäť vstupujem ako majster v maratóne. Tam vlastne po Majstrovstvách Slovenska som zahájil prípravu na Majstrovstvá sveta, kde už sa mi podarilo v podstate splniť si svoj cieľ ktorý bol do 20-teho miesta a ja som sa umiestnil 16-ty. Takže táto sezóna môžem ju hodnotiť na základe tej druhej polovice, podarilo sa mi zvíťaziť aj na UCI závodoch a už ku koncu sezóny som sa pernamentne umiestňoval na pódiu, takže ja určite hodnotím tu sezónu pozitívne a v podstate aj ty sa asi opýtaš na tie ďalšie ciele do ďalšej sezóny aj troška nejaké zmeny. Takže určite hodnotím sezónu 2022 veľmi pozitívne.

Ľuboš:

Super. Tak samozrejme gratulujeme k tomuto, ale ešte väčšia gratulácia asi príde k tej novinke ktorá ťa čaká, o ktorej teda vie len pár ľudí, tak poď sem s ňou.

Tomáš:

Tak aj na základe výsledkov aj nejakej komunikácie v zahraničí sa mi podarilo nadviazať spoluprácu do ďalšej sezóny prestupujem do Talianska -  talianskeho tímu v podstate ktorý je medzinárodný tím DMT racing team. Ľudia ktorí troška poznajú ten tím tak vedia, že v ňom jazdí Tiago Ferreira čo je niekoľko násobný majster Portugalska, majster Európy, majster sveta. Takže sa mi podarilo s nimi dohodnúť na spolupráci a z môjho milovaného českého tímu sporiteľni, ktorý som, ktorý ma vychoval prestupujem do zase troška väčšej cyklistiky a budem jazdiť fakt tie najvyššie podujatia čo bol vždycky môj sen a verím že sa budem prezentovať v tom najlepšom svetle a opäť ma to ešte posunie troška o krôčik o krôčik vyššie a tie výsledky do ďalšej sezóny aj vďaka tej motivácií budú ešte lepšie.

Ľuboš:

Dobre, keď hovoríš o motivácií , čo je tvojím cieľom v budúcej sezóne alebo taká ta najväčšia výzva po 16-tom mieste na Majstrovstvách sveta?

Tomáš:

Tak, ľudia čo to troška sledovali tak videli že moje štartovné čísla aj pozícia nebola ideálna. Štartoval som až v druhej polovici balíka a to vlastne bola v podstate aj troška nevýhoda a keby viacerí mi to hovorili „no keby si mal lepšie štartovné číslo tak určite by si bol do desať“ ja vravím keby keby. Takže toto je taký jeden z cieľov že vďaka tým dobrým podujatiam, kde človek boduje získavajú si aj body môže na štarte Majstrovstiev sveta stáť viac vpredu a v podstate tomu by mohol zodpovedať aj keď má človek dobrú prípravu lepší výsledok takže to je jeden z cieľov získať čo najviac UCI bodov a na Majstrovstvách sveta, ktoré budúci rok sa budú konať v Škótsku stáť čo najviac vpredu aby následne tá pozícia po štarte aj tá kompaktnosť v tom balíku, aby som bol čo najviac v tej špici takže to je jeden cieľ a samozrejme ja už mám kalendár, čiže viem kde budem štartovať či už je to Andalúzia, SHC-čko, alebo aj rôzne etapové závody Španielsko, Brazília podať čo najlepší výkon pretože niektoré závody sú preteky dvojíc kde ja budem s Tiagom Ferreirom vo dvojičke čo je excelentný pretekár, takže nesmiem byť povedzme ten slabší, ale musíme byť vyrovnaný, čiže cieľ je na týchto podujatiach umiestňovať sa čo najlepšie a v podstate reprezentovať ten tím v čo najlepšom svetle.

Ľuboš:

Dobre Tomáš, tak ti ďakujem veľmi pekne za rozhovor, želám ti aby ti tvoje plány vyšli a hlavne aby si bol zdravý aby všetko išlo nielen v cyklistike ale aj v rodine ako si želáš.

Tomáš:

Ďakujem pekne a sledujte ma určite a verím že budete všetci spokojný aj s výsledkami a že budem robiť Slovensku dobrú reklamu, pretože som rád že sa to podarilo ten prestup a bude to dúfam aj motivácia pre mladých, aby videli že naozaj tou cyklistikou sa dá troška aj uživiť a budú motivovaní pracovať na sebe a jazdiť , jazdiť čo najlepšie. Tak sa majte.

Autor: Ľuboš Dupkala

Foto: Tomáš Višňovský

Diskusia