VALAŠSKOPOVAŽSKÁ MTB SÉRIA a kandidáti na prvenstvo - bikepoint.sk

VALAŠSKOPOVAŽSKÁ MTB SÉRIA a kandidáti na prvenstvo

vložené 23. 08. 2012 o 13:30

VALAŠSKOPOVAŽSKA MTB SÉRIA /ďalej VPS/ sa pomaly ale isto chýli ku koncu, keď z ôsmich maratónov ešte zostávajú dva posledné a to o týždeň Zlaté mince Valašská 50-ka a Púchovský MTB maratón. Tohto ročný rekord v počte účastníkov drží Force Rusavská 50-ka, kde sa zúčastnilo úctihodných 1170 bikerov a že to bol nášup :-)

Čo sa týka jednotlivých kategórii, tak niekde to bude ostrí boj a niekde to už je jasné ako napríklad v kategórii žien nad 50 rokov, kde si celkové prvenstvo už s predstihom vybojovala Bohunka Petrujová a napríklad tiež vieme, že v kategórii junioriek nebude klasifikovaná žiadna z bikeriek, nakoľko sa nesplní predpísaný limit piatich započítaných štartov.

Určite bude zaujímavé či sa napríklad zúčastní na najbližších dvoch akciách VPS tohto ročný víťaz Salzkammergut trophy na 211 km trati Ondřej Fojtík, pretože ak áno a je predpoklad že v oboch prípadoch nedopadne horšie ako na bedni, tak by si pripísal aj celkové víťazstvo vo VPS

Jiljimu Krkoškovi už tiež nemôže takmer nikto zahatať  jeho cestu za víťazstvom vo VPS v kategórii mužov nad 60 rokov, avšak určite ešte bude zaujímavý boj o druhé a tretie miesto.

A úplne najzamotanejšia situácia je ako aj v minulom roku v kategóriách muži 19-29 a muži 30-39 rokov, kde ešte nie je ani zďaleka rozhodnuté o celkovom víťazovi alebo aj umiestnení na ďalších priečkach.

Takže sa necháme prekvapiť ako sa to celé bude vyvíjať.

Priebežné výsledky po šiestom maratóne v jednotlivých kategóriách.

Juniorky

Ženy 19-39 rokov

Ženy nad 40 rokov

Juniori

Muži 19-29 rokov

Muži 30-39 rokov

Muži 40-49 rokov

Muži 50-59 rokov

Muži nad 60 rokov

Organizátori VPS pevne veria, že v ďalších bojoch sa zúčastni čo najviac bikerov a rozhodovať sa bude fair play.

Nezabudnite si preto poznačiť do kalendára dátum 1.9. kedy Vás privítajú organizátori vo Vsetíne na Zlaté mince Valašskej 50-ke a 22.9. v Púchove na Púchovskom MTB maratóne.

Záverečné vyhlásenie výsledkov sa bude tento rok konať 13.10.2012 na akcii AMINOSTAR ŠPRINTPOLOM v Strečne, kde sa tohtoročná Valašskopovažská séria ukončí oficialitami.

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia