Valónsky šíp 2019 - bikepoint.sk

Valónsky šíp 2019

vložené 24. 04. 2019 o 18:59

Mur de Huy - cieľový kopec na ktorom sa zväčša rozhoduje o víťazovi ardenskej klasiky Valónsky šíp. Toto slávne stúpanie s dĺžkou 1,3 km s priemerom 9,6% a s maximom 26% absolvovali cyklisti celkovo tri krát.

Belgické WorldTour preteky sa dnes konali 83. krát. Organizátori oproti predošlým rokom upravili prvú polovicu trate, záver zostal rovnaký. Na cyklistov tak čakalo medzi štartom v Serainge a cieľom na Mur de Huy 195 kilometrov. V kopcovitej klasike čakalo na cyklistov desať stúpaní. Štartoval aj slovenský cyklista PETER SAGAN (BORA - hansgrohe), ktorý sa ale skôr pripravoval na nedeľné monumetálne preteky Liége - Bastogne - Liége.

Podľa predpokladu o víťazovi rozhodlo až záverečné stúpanie. Štyristo metrov pred cieľom sa dostala do čela dvojica cyklistov Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) a Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), ktorá špurtovala o víťazstvo. Ako prvý prešiel cieľom Francúz Julian Alaphilippe, druhý skončil Dán Jakob Fuglsang. Tretí so stratou šiestich sekúnd skončil Talian Diego Ulissi (UAE Team Emirates).

PETER SAGAN pri druhej účasti na týchto pretekoch si 35 kilometrov pred cieľom vystúpil z balíka a napokon z pretekov odstúpil.

Julian Alaphilippe obhájil vlaňajšie prvenstvo na týchto pretekoch.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia