Wells získal prvenstvo vo Wisconsin Off Road Series - bikepoint.sk

Wells získal prvenstvo vo Wisconsin Off Road Series

vložené 22. 08. 2012 o 15:54

V sobotu sa za veľkou mlákou v severskom Wisconsine odohralo 8. kolo US Pro Cross Country Tour s názvom Subaru Cup. Takmer 200 jazdcov sa zúčastnilo na tomto náročnom preteku, v ktorom sa tvrdo bojovalo o každý centimeter terénu.

Todd Wells z tímu Specialized Factory Racing si druhým miesto v sobotnom preteku zabezpečil početný zisk 190 bodov a posunul sa z celkového tretieho miesta na vrchol tabuľky americkej US Pro XCT. Wells nazbieral za celú sezónu dokopy 700 bodov a nad druhým Schultzom z tímu Subaru si udržiava 70 bodový náskok. Jeremy Horgan-Kobelski z rovnakého tímu disponuje rovnakým bodovým ziskom ako Schultz; avšak Schultzovi patrí druhé miesto vďaka víťazstvu v Missoula XC.

Aktuálne výsledky Monique Mata stačili vo Wisconsine podobne ako v mužskej kategórii len na druhé miesto, bodová nádielka ju ale posunula na celkové prvé miesto a s náskokom 50 bodov momentálne vedie nad druhou Heather Irmiger. Víťazka sobotňajšieho Subaru Cup Judy Freeman sa i napriek plnému zisku 200 bodov umiestnila na treťom mieste s celkovým počtom 580 bodov. Jazdkyňa Erik Huck klesla o priečku smerom nadol na štvrté miesto s 500 bodmi. Iba 5 bodov zaostáva Chloe Woodruff, ktorá sa v sobotu umiestnila na treťom mieste.

Pred definitívnym koncom sezóny sú na programe ešte posledné 4 preteky, z ktorých budú športové správy pravidelne prinášať pribežné výsledky. S posledným závodom – Wigwam Challenge - až 14. októbra sa dá predpovedať, že súčasné vedenie v oboch kategóriách sa môže ešte ľahko zmeniť. Momentálne sa jazdci pripravujú na nasledujúci nedeľný závod v Suamicu pri meste Green Bay.

Autor: Juraj Mička

Zdroj & foto: cyclingnews.com

Diskusia